Heusden-Zolder scoort goed in het Vlaams fietsrapport.

Bron: internetgazet

Heusden-Zolder scoort goed in het Vlaams fietsrapport dat vandaag gepubliceerd is. Het rapport is gebaseerd op een enquête die eind vorig jaar is georganiseerd door onder meer de Fietsersbond en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Bijna 24.400 fietsers uit heel Vlaanderen vulden een online vragenlijst in. Dat levert 167 individuele rapporten op voor steden of gemeenten die minstens 50 beoordelingen kregen. Heusden-Zolder kreeg 172 beoordelingen en eindigde 4de in de categorie ‘middelgrote gemeenten’ (20.000 tot 50.000 inwoners). De gemeente scoort goed voor ‘aangenaam fietsen’, ‘verbetering van fietsinfrastructuur bij heraanleg straat’ en voor de ‘communicatie rond fietsroutes’. Lagere scores haalt Heusden-Zolder voor veilig fietsen in de woonwijken en onderhoud van fietspaden.

Het fietsrapport voor Heusden-Zolder vind je hier terug: Fietsrapport HZ

Alle fietsrapporten zijn beschikbaar op fietsgemeente.be/fietsrapporten

Meer info over dit initiatief vind je hier terug: De fietsrapporten zijn er!

Gerelateerd

Fietsersbond bezoekt fietspaden in Zeeland

De Fietsersbonden Heusden-Zolder en Zonhoven zijn met de firma Ecobeton uit Sint-Truiden de modulaire fietspaden gaan testen in Zeeland.

Door Zolder Centrum rijden is tijdverlies

De Fietsersbond onderzocht hoe lang je er met de wagen over doet van het rond punt (Bloemelingen) tot aan de EGR/Spar (richting autostradebrug): via het centrum Pironlaan/Inakker of via de Bieststraat/Elf Novemberstraat.

Zomerfietstocht 2022 Fietsersbond

Zaterdag 23 Juli organiseerde de Fietsersbond haar 4de zomertocht. Met 65 deelnemers werd het een tocht van 30km langs de trage wegen en over de fietspaden.

Straten met een knip in Zolder

Naar aanleiding van de actie “Knip De Drij Dreven” ging de Fietsersbond op zoek naar voorbeelden van straten die sinds jaren geknipt zijn

Fietsersbond applaudisseert voor de fietsers

Op 3 juni is het Wereld-Fietsdag met daaraan gekoppeld Applausdag voor de fietsers.

Brandstof te duur? Verander van pomp!

Onder het motto “Brandstof te duur? Verander van pomp!” lanceert de Fietsersbond een ludieke video. Het leven wordt steeds duurder. Ook de prijs aan de pomp stijgt fors. Met de fiets kan je dus heel wat besparen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Vanaf nu kan je 3-maandelijks fietsnieuws en inspiratie ontvangen in je mailbox! Hoe werkt het? Vul hieronder je mailadres in en klik op "inschrijven". Wij zorgen voor de rest!

Fietsersbond Heusden-Zolder verbindt zich ertoe uw e-mailadres uitsluitend voor de bovenvermelde doeleinden te gebruiken. Het zal in geen geval gebruikt worden voor politieke, commerciële of andere doeleinden.