Fietspool St.-Jan Berchmansschool in Viversel

De St.-Jan Berchmansschool in Viversel organiseert voor het tweede schooljaar een fietspool. Na een start met een beperkt aantal leerlingen is de groep momenteel gegroeid tot meer dan 22 fietsers !

Initiatiefnemer en motor van het fietsproject meester Steven Goris kan hierbij op ondersteuning rekenen van collega’s en vrijwilligers. De meest veilige route werd gekozen voor deze woon-schoolverplaatsing die 5 km bedraagt.

In samenwerking met de fietsersbond Heusden-Zolder organiseerde de school een info-avond. Alle aspecten van een fietspool werden toegelicht. Leden van de fietsersbond vertoonden de verfilmde fietspool en verduidelijkten positieve en verbeterpunten.

De fietsersbond hoopt dit prachtig initiatief van functioneel fietsen uit te rollen in andere lagere scholen in de gemeente.

Bovenstaande film is een samenvatting van de presentatie die via zoom werd gegeven door Danny Wendelen. De volledige presentatie (35min) kan hieronder bekeken worden:

Fietspool in het nieuws

130922: Meester Steven in het VRT nieuws: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/09/13/fietspool-van-meester-steven-in-viversel-brengt-kwart-van-kinder/

010621: HBVL
270521: Bron: internetgazet
120121: Bron Goed nieuws krant

Gerelateerd

Analyse van autoritten over korte afstand in Heusden-Zolder

Elke dag 3x rond de wereld Versie juni 2023 Inleiding: Onze gemeente wordt dagelijks overspoeld door lokaal autoverkeer: meer dan de helft van alle ritten zijn over korte...

Word vriend

Neem jij ook bewust de fiets voor korte verplaatsingen? Vind jij dat onze fietspaden veiliger moeten zijn? Wil ook jij meer aandacht voor de veiligheid van fietsende kinderen op straat? Wel, dan nodigen wij je uit om vriend te worden van de Fietsersbond Heusden-Zolder! Wij willen zo een brede fietsbeweging opstarten van functionele fietsers, zij die hun boodschappen en bezoekjes al peddelend doen. Doe mee voor een goede gezondheid, meer verkeersveiligheid en een beter milieu.

De digitale fietsroutekaart is er!

Heusden-Zolder is fan van de fiets. Maar via welke route fiets je nu het best? In samenwerking met Mobiel 21 en de fietsersbond ontwikkelde het lokaal bestuur een digitale fietsroutekaart. De functionele fietser kan zo de veilige, aanbevolen route kiezen.