Fietspool St.-Jan Berchmansschool in Viversel

De St.-Jan Berchmansschool in Viversel organiseert voor het tweede schooljaar een fietspool. Na een start met een beperkt aantal leerlingen is de groep momenteel gegroeid tot meer dan 22 fietsers !

Initiatiefnemer en motor van het fietsproject meester Steven Goris kan hierbij op ondersteuning rekenen van collega’s en vrijwilligers. De meest veilige route werd gekozen voor deze woon-schoolverplaatsing die 5 km bedraagt.

In samenwerking met de fietsersbond Heusden-Zolder organiseerde de school een info-avond. Alle aspecten van een fietspool werden toegelicht. Leden van de fietsersbond vertoonden de verfilmde fietspool en verduidelijkten positieve en verbeterpunten.

De fietsersbond hoopt dit prachtig initiatief van functioneel fietsen uit te rollen in andere lagere scholen in de gemeente.

Bovenstaande film is een samenvatting van de presentatie die via zoom werd gegeven door Danny Wendelen. De volledige presentatie (35min) kan bekeken worden op aanvraag, stuur hiervoor een mail naar [email protected]

120121: Bron Goed nieuws krant
270521: Bron: internetgazet
010621: HBVL

130922: Meester Steven in het VRT nieuws: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/09/13/fietspool-van-meester-steven-in-viversel-brengt-kwart-van-kinder/

Gerelateerde artikels