Oproep Fietsersbond: ouders parkeer niet op de stoep

Aan de school in de Brugstraat staan dagelijks vele auto’s geparkeerd op de stoep waardoor de kinderen met ouders op het fietspad moeten lopen en de fietsers geen kant meer op kunnen. Dit leidt tot gevaarlijke toestanden.

Er is een grote parking aan de overzijde met een veilige oversteek zodat stoepparkeren onzinnig is en daarbij natuurlijk verboden. Zij riskeren een boete.

De Fietsersbond vraagt aan de ouders met de auto om de parking te gebruiken en de stoep vrij te houden: onderstaande video spreekt voor zich. Nog beter is natuurlijk dat kinderen onder begeleiding te voet of met de fiets naar school komen waardoor er ook meer parkeerplaatsen vrij zijn voor ouders die van ver komen.

De bromfietser moet de rijbaan op om de voetgangers te ontwijken.
Aan de andere kant van de straat dezelfde situatie.

Gerelateerd

Procedure fietsen in groep

Fietsen in schoolverband biedt tal van voordelen voor zowel leerlingen als de gemeenschap in zijn geheel. Het is een duurzame manier van vervoer die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van jongeren. Door te kiezen voor de fiets in plaats van de auto, wordt er minder CO2-uitstoot geproduceerd en wordt er bijgedragen aan een schonere en gezondere omgeving.

Fietsersbond neemt deel aan campagne Mooimakers

De zwerfvuilcampagne MOOIMAKERS van Limburg.net is voor de fietsersbond de geschikte gelegenheid om bij te dragen aan een proper straatbeeld.

Fietsersbond bezoekt fietspaden in Zeeland

De Fietsersbonden Heusden-Zolder en Zonhoven zijn met de firma Ecobeton uit Sint-Truiden de modulaire fietspaden gaan testen in Zeeland.