Fietsersbond applaudisseert voor de fietsers

Op 3 juni is het Wereld-Fietsdag met daaraan gekoppeld Applausdag voor de fietsers. De leden van de Fietsersbond en ook Toekomst Telt hadden zich met spandoeken, een beachflag, ratels en fluitjes opgesteld aan SFC in de Minderbroedersstraat aan de Spelotheek ’s morgens om 8u.

Zij onthaalden de talrijke fietsende leerlingen van SFC met luid applaus waarbij ze dit erg apprecieerden getuige de vele reacties: duimpjes, handen op het hard en een mooie glimlach.

Tijdens de actie bleek duidelijk dat nog vele auto’s door de Minderbroedersstraat reden wat gevaarlijke situaties gaf voor de fietsende scholieren.

De Fietsersbond maakt werk van een van visie voor de hele scholenomgeving in Berkenbos. Deze visie kan een voorzet geven aan het Scholenplan in Berkenbos.

Gerelateerd

Fietsersbond bezoekt fietspaden in Zeeland

De Fietsersbonden Heusden-Zolder en Zonhoven zijn met de firma Ecobeton uit Sint-Truiden de modulaire fietspaden gaan testen in Zeeland.

Door Zolder Centrum rijden is tijdverlies

De Fietsersbond onderzocht hoe lang je er met de wagen over doet van het rond punt (Bloemelingen) tot aan de EGR/Spar (richting autostradebrug): via het centrum Pironlaan/Inakker of via de Bieststraat/Elf Novemberstraat.

Zomerfietstocht 2022 Fietsersbond

Zaterdag 23 Juli organiseerde de Fietsersbond haar 4de zomertocht. Met 65 deelnemers werd het een tocht van 30km langs de trage wegen en over de fietspaden.

Straten met een knip in Zolder

Naar aanleiding van de actie “Knip De Drij Dreven” ging de Fietsersbond op zoek naar voorbeelden van straten die sinds jaren geknipt zijn

Brandstof te duur? Verander van pomp!

Onder het motto “Brandstof te duur? Verander van pomp!” lanceert de Fietsersbond een ludieke video. Het leven wordt steeds duurder. Ook de prijs aan de pomp stijgt fors. Met de fiets kan je dus heel wat besparen.

Putheks ontdekt het Zandloperpad

De Putheks fietste onlangs uit de mijn en dwaalt sindsdien door onze gemeente. Zij deed nu een merkwaardige ontdekking: het pad aan de Zandloper was weer open!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Vanaf nu kan je 3-maandelijks fietsnieuws en inspiratie ontvangen in je mailbox! Hoe werkt het? Vul hieronder je mailadres in en klik op "inschrijven". Wij zorgen voor de rest!

Fietsersbond Heusden-Zolder verbindt zich ertoe uw e-mailadres uitsluitend voor de bovenvermelde doeleinden te gebruiken. Het zal in geen geval gebruikt worden voor politieke, commerciële of andere doeleinden.