Geslaagde zesde zomerfietstocht van Fietsersbond Heusden-Zolder

Heusden-Zolder, 30 juni 2024 – Onder een bewolkte maar droge hemel vond op zondag 30 juni de zesde zomerfietstocht van de Fietsersbond Heusden-Zolder plaats. Dit jaar was de tocht extra feestelijk omdat de Fietsersbond haar vijfjarig bestaan vierde. Ongeveer vijftig enthousiaste fietsers verzamelden zich om 13:30 uur bij de trappen van kasteel Meylandt voor een 35 kilometer lange tocht langs trage wegen en veilige fietspaden.

1 Reactie

De dag begon met inspirerende toespraken van voorzitter Paul Coolen van de Fietsersbond en de burgemeester van Heusden-Zolder. Paul Coolen benadrukte de groei en het succes van de Fietsersbond sinds de oprichting in januari 2019, en bedankte de diverse partners en vrijwilligers voor hun bijdrage. De burgemeester feliciteerde de Fietsersbond met hun jubileum en prees de uitstekende samenwerking tussen de bond en de gemeente, vooral op het gebied van mobiliteit en fietsinfrastructuur.

De tocht startte officieel toen Julien het startteken gaf met een antieke bel. De route leidde de fietsers door trage wegen en veilige fietspaden van de gemeente, met een pauze halverwege voor verfrissingen. Ondanks de dreigende wolken bleef het de hele rit droog.

Rond 17:00 uur eindigde de tocht weer bij kasteel Meylandt, waar deelnemers konden genieten van een nadrink in de blokhut. Hier werden ook wafeltjes en speciale fietsplaatjes aangeboden.

De zesde zomerfietstocht was een groot succes en benadrukte het belang van veilig en duurzaam fietsen in Heusden-Zolder. De Fietsersbond kijkt tevreden terug en heeft al plannen voor toekomstige activiteiten om de fietscultuur in de gemeente verder te versterken.

Klik op de foto’s voor een grotere weergave

Deel Dit Artikel
1 Reactie
  • Knap gedaan allemaal. Zowel de organisatie, de begeleiding en de reportage was perfect.
    Het was een fijne namiddag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *