Fietsersbond werkt met SFC rond verkeersveiligheid in 2022

Het Sint-Franciscuscollege organiseert deze week zijn jaarlijkse verkeersweek. De fietsersbond ondersteunt dat met een verkeerseducatieve wandeling. 15 groepen van eerstejaarsstudenten krijgen een rondleiding waarbij de verkeerssituatie op 4 kruispunten in de onmiddellijke schoolomgeving wordt toegelicht.

De fietsersbond focust daarbij vooral op veilig fietsen: hoe zit het met de  voorrang, hoe steek ik veilig over, waar is mijn plaats als fietser en hoe gedraag ik me best in het verkeer zijn vragen die worden beantwoord. Voorts krijgen de meer dan 200 studenten tips mee als oogcontact maken, defensief fietsen en zien en gezien worden. Uiteindelijke doel is de fiets als vervoersmiddel promoten. (bron: Internetgazet)

Gerelateerd

Asielzoekers leren fietsbehendigheid in De Bark

Asielzoekerscentrum De Bark heeft een permanent fietsbehendigheidsparcours geopend. De fietsersbond ontwierp daarvoor een omloop waarbij de asielzoekers hun fietsvaardigheden kunnen verbeteren. Ook bekijken de fietsersbond en De Bark om...

Fietsersbond en KWB Zolder: interactieve voordracht

De Fietsersbond gaf een voordracht aan KWB Zolder over het dagelijks fietsen in HZ. Heel wat onderwerpen kwamen aan bod

Fietsersbond organiseert vormingsavond fietsvaardigheid

Ferm Bolderberg is een actieve, fietsende damesvereniging. Om hun kennis en fietsvaardigheid op te frissen werd in samenwerking met de fietsersbond Heusden-Zolder een vormingsavond georganiseerd.