Fietsersbond voorstander van een autofilter op de Drij Dreven

De Drij Dreven is een sluipweg voor autoverkeer dwars door een natuurgebied. Dit heeft nadelige gevolgen op vele gebieden. Het is er onveilig fietsen en wandelen door het (soms erg snelle) autoverkeer. Er is kans op het aanrijden van overstekend wild. Ook is dit een uitverkoren plaats om te sluikstorten.

Voor het doorgaande verkeer richting Zonhoven en Hasselt (en omgekeerd) zijn er voldoende hoofdwegen zoals de Vogelsancklaan en de Laambroekstraat-Kriekelstraat.Daarom zijn wij voorstander van een autofilter op de Drij Dreven waardoor enkel nog fietsers, voetgangers en mountainbikers kunnen passeren (en bromfietsers cat. A).

De gemeente Zonhoven is pro maar de gemeente Heusden-Zolder aarzelt nog.

In het nieuws:

Link: Tvl

Link: Nieuwsblad

Link: Internetgazet

Link: Het belang van Limburg

UPDATE

170622: De Drij Dreven tijdelijk afgesloten vanaf 21 juni

120922: Weg blijft open maar max 50km/u

Gerelateerd

Evaluatie van de herinrichting van de N729

De herinrichting van gewestweg N729, gedeelte Terlaemenlaan en in het bijzonder de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad is de aanleiding voor de fietsersbond om te focussen op de ingrepen vanuit het standpunt van de fietser.

Fietsersbond ondersteunt de fietsstraten

De gemeente richtte in Zolder- en Heusden-Centrum heel wat fietsstraten in. De Fietsersbond is hier bijzonder blij mee. Wel blijkt dat het nog niet voldoende geweten is dat inhalen met de auto in deze zones verboden is. Dit leidt tot gevaarlijke situaties waarbij de bestuurders een boete riskeren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Vanaf nu kan je 3-maandelijks fietsnieuws en inspiratie ontvangen in je mailbox! Hoe werkt het? Vul hieronder je mailadres in en klik op "inschrijven". Wij zorgen voor de rest!

Fietsersbond Heusden-Zolder verbindt zich ertoe uw e-mailadres uitsluitend voor de bovenvermelde doeleinden te gebruiken. Het zal in geen geval gebruikt worden voor politieke, commerciële of andere doeleinden.