Het ‘Weesfietsen’ Project: een duurzame oplossing voor vervoersarmoede via fietsrecycling

Sinds de opstart van het project  "Weesfietsen"  in 2022  gaf de fietsersbond van Heusden-Zolder 50 zogenaamde weesfietsen of achtergelaten fietsen door aan de gemeente.

1 Reactie

Het betreft rijwielen die langere tijd in een  fietsenstalling of op eender welke openbare plaats zijn achtergelaten. De vermoedelijke weesfiets wordt door de wijkinspecteur gelabeld met de datum waarop hij door de gemeentelijke werkplaatsen wordt opgehaald, indien de eigenaar/eigenares hier niet voor zorgt.

Na de wettelijke periode die wordt in acht genomen om de fiets alsnog te claimen wordt hij overgebracht naar de Fietshal voor een opknapbeurt. Uiteindelijk kan het rijwiel worden toegewezen aan personen die te kampen hebben met vervoersarmoede. Recycling dus !

Deel Dit Artikel
1 Reactie
  • Mooi als het werkt. Onveiligheidsgevoel neemt inderdaad toe bij rondslingerend afval én daar horen die weesfietsen ook bij. Hopelijk gaat- en blijft het systeem ook werken want ‘t is wel ‘n erg lange keten die gevolgd dient te worden alvorens deze fietsen ook effectief verwijderd worden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *