Fietsersbond haalt 4000 € steun binnen voor de Bark voor de aankoop van fietsen en herstelmateriaal.

De Fietsersbond werkt samen met het opvangcentrum Rode Kruis (de Bark) aan de fietsmobiliteit van de bewoners.

Voeg een reactie toe

In het opvangcentrum Rode Kruis is er dankzij de Fietsersbond, de KWB’s, de gemeente en natuurlijk het centrum zelf een fietsproject tot stand gekomen: meer dan 50 fietsen, fietsenstallingen, een fietsatelier met 3 vrijwilligers en een uitleensysteem vanuit het OC. Hierdoor kunnen de bewoners zich zelfstandig verplaatsen wat ook een hele werkverlichting is voor het centrum (vervoer). Het is daarbij goed voor hun lichamelijke en mentale gezondheid en het bevordert het contact met de burgers.

Drie vrijwilligers (Fred, John en Walid) herstellen elke zaterdag tussen 14u30 – 17u de fietsen waardoor de bewoners zich op een zelfstandige wijze kunnen verplaatsen. Het was de VZW Gave Veste die hen in contact bracht met het centrum. De Fietsersbond en de burgerbeweging Toekomst Telt gaan verder met het centrum aan de slag in de strijd tegen vervoersarmoede door middel van de fiets.

Dit alles is mede gesubsidieerd (4000 €) door het project van De Fietsersbond Vlaanderen “Bike for life” waarbij bedrijven en organisaties een kleine bijdrage leveren per rit van de werknemers. Er wordt nog verder gedacht aan fietseducatie in het centrum, op een oefenterrein en op straat. Het kadert in het terugdringen van de vervoersarmoede in Heusden-Zolder. Zo zet de fietshal in Berkenbos zich ook op dit vlak in de minder bedeelden in onze gemeente.

De bewoners kunnen zich nu zelfstandiger verplaatsen voor hun werk, administratie of medische zorg.

Deel Dit Artikel
Laat een reactie achter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *