Quinn krijgt ‘Dikke Duim’ voor eerste fietstocht langs trage wegen: een veilige en leerzame ervaring

Vandaag was een bijzondere dag voor de vijfjarige Quinn. Onder het toeziend oog van zijn opa Robie fietste hij voor het eerst van school naar huis, een rit van 5 km, langs een zorgvuldig uitgekozen route van trage wegen.

Opa Robie had bewust voor een rustige route gekozen via trage wegen. “Het drukke verkeer is te overweldigend voor een beginnende fietser,” legt hij uit. “Op de trage wegen kan Quinn zich in alle rust vertrouwd maken met zijn fiets. Zo leert hij veilig fietsen zonder meteen rekening te moeten houden met auto’s en vrachtwagens.

Waar ik op fietspaden langs drukke wegen constant aanwijzingen moet geven over waar hij moet rijden, hoeft dat op trage wegen niet. Daar is het vooral zijn nieuwsgierigheid die ons regelmatig tot een tussenstop dwingt, want er valt overal wel iets te ontdekken.”

“Waarom is deze boom omgevallen opa? “, langs trage wegen valt altijd wel iets te ontdekken.

De keuze van opa Robie voor trage wegen is een verstandige. Voor jonge kinderen die net leren fietsen, zijn deze rustige routes de ideale leerschool. Hier kunnen ze zich in alle veiligheid vertrouwd maken met hun fiets en hun evenwicht ontwikkelen. Zo krijgen ze het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om later ook op drukkere wegen te fietsen. In tegenstelling tot fietspaden langs druk verkeer, kun je op trage wegen regelmatig veilig pauzeren met je kind of kleinkind.

even stoppen voor een selfie

Een dikke duim!

Een dikke duim voor Quinn!

In een wereld waar verkeer steeds drukker wordt, bieden trage wegen een welkome ontsnapping en een veilige leeromgeving voor jonge fietsers. Een dikke duim voor Quinn voor zijn eerste rit van school naar huis!

Ontdek ook alle trage wegen die we ondertussen al in beeld hebben gebracht en die goed berijdbaar zijn met een fiets via deze link.

Deel Dit Artikel
Laat een reactie achter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *