Nieuwe Fietsenstalling op Circuit Zolder Ingehuldigd

Vanmorgen hebben medewerkers van Circuit Zolder, de Fietsersbond en burgemeester Mario Borremans een nieuwe fietsenstalling geopend bij de ingang van de paddock.

Voeg een reactie toe

Deze stalling, ontworpen in overleg met de Fietsersbond en gebouwd door het circuitpersoneel, biedt plaats aan 40 fietsen. Er zijn 20 fietsbeugels voorzien die veilig veilig gescheiden zijn van de weg. Bovendien zijn er oplaadpunten voor elektrische fietsen beschikbaar, zodat bezoekers hun fietsen gemakkelijk kunnen opladen tijdens hun bezoek aan het circuit.

Interviews:

  • David Vanderbeek, Circuit Zolder: “We zijn dankbaar dat we vandaag de nieuwe fietsenstalling mogen openen. Dankzij de samenwerking met de Fietsersbond hebben we een toegankelijke en veilige stalling kunnen realiseren, wat een extra ondersteuning biedt aan fietsgemeente Heusden-Zolder.”
  • Mario Borremans, Burgemeester: “Veertig extra fietsparkeerplaatsen dankzij een initiatief van Circuit Zolder en de expertise van de Fietsersbond. Een dikke proficiat aan beide partijen.”
  • Paul Coolen, Fietsersbond Heusden-Zolder: “Ik nodig alle burgers van Heusden-Zolder en daarbuiten uit om met de fiets naar het circuit te komen, gebruik te maken van deze prachtige stalling en te genieten van de sportevents.”

Deze nieuwe faciliteit onderstreept de inzet van Heusden-Zolder voor zowel sportieve, recreatieve als functionele fietsers.

Update 230624:

Tijdens de Belgian Truck Grand Prix werd de fietsenstalling goed gebruikt. David Vanderbeek liet ons weten: ” Het is super om te merken hoe de fietsenparking aantrekt, bijna alle fietsers die toekomen stoppen aan deze parking of draaien direct terug om verder te voet alles te kunnen beleven. De doelstelling om een veilige en aantrekkelijke fietsenparking te hebben gecombineerd met veiligere passage in de drukke zones verderop, lijken mij alvast dubbel en dik geslaagd”

Fieststalling tijdens de Belgian Truck Grand Prix op 230624
Deel Dit Artikel
Laat een reactie achter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *