Putheks ontdekt het Zandloperpad

De Putheks fietste onlangs uit de mijn en dwaalt sindsdien door onze gemeente. Zij deed nu een merkwaardige ontdekking: het pad aan de Zandloper was weer open!

 
Onlangs is de Trage Weg aan de Zandloper weer heropend. Het heeft even geduurd maar geduld loont.
  
Dit pad, dat we graag het Zandloperpad noemen, verbindt de Zandloper met de Schootstraat (aan Bloemen Maris) en maakt deel uit van een lokaal netwerk van paden met 4 ingangen. Het loopt door een waardevol bosgebied waar de buurtbewoner Ludo Elsen, beter gekend als de Vlinderman, al meer dan 10 jaar massa’s tijd geïnvesteerd heeft in het onderhouden van de paden en het bos, aanplantingen en het plaatsen van banken en een tafel.
 
Dit groene gebied is van groot belang voor de toekomst denk maar aan: ontspanning, verkoeling, wandelen en fietsen, biodiversiteit, waterhuishouding, voorkomen van verharding en zoveel meer.
 
De senioren, de kleuters van de school de Toverfluit, de kinderen van het Berenhuis, de Fietsersbond, de burgerbeweging Toekomst Telt en natuurlijk alle buurtbewoners zijn super blij dat ze hier weer van kunnen genieten!

In het nieuws

Internetgazet Heusden Zolder, Nieuws Heusden Zolder, Het Belang van Limburg

Enkele foto’s

4 verschillende ingangen, de trage weg is in het geel aangeduid, zie afbeeldingen onder voor meer info.
Ingang via Schootstraat
Ingang via Hesdinstraat, moeilijk toegankelijk met rolstoel. Er staat een grote eik in het midden van het smalle pad en de ondergrond is niet verhard.
Ingang via Brugstraat, ingang links leidt naar het bos, rechts naar de zandloper. Dit is de meest toegankelijke route voor fiets en rolstoel.
Ingang via Brugstraat langs het treinspoor, enkel te voet toegankelijk, moeilijk toegankelijk voor fietser, niet toegankelijk voor rolstoel.

Gerelateerd

Fietsersbond bezoekt fietspaden in Zeeland

De Fietsersbonden Heusden-Zolder en Zonhoven zijn met de firma Ecobeton uit Sint-Truiden de modulaire fietspaden gaan testen in Zeeland.

Door Zolder Centrum rijden is tijdverlies

De Fietsersbond onderzocht hoe lang je er met de wagen over doet van het rond punt (Bloemelingen) tot aan de EGR/Spar (richting autostradebrug): via het centrum Pironlaan/Inakker of via de Bieststraat/Elf Novemberstraat.

Zomerfietstocht 2022 Fietsersbond

Zaterdag 23 Juli organiseerde de Fietsersbond haar 4de zomertocht. Met 65 deelnemers werd het een tocht van 30km langs de trage wegen en over de fietspaden.

Straten met een knip in Zolder

Naar aanleiding van de actie “Knip De Drij Dreven” ging de Fietsersbond op zoek naar voorbeelden van straten die sinds jaren geknipt zijn

Fietsersbond applaudisseert voor de fietsers

Op 3 juni is het Wereld-Fietsdag met daaraan gekoppeld Applausdag voor de fietsers.

Brandstof te duur? Verander van pomp!

Onder het motto “Brandstof te duur? Verander van pomp!” lanceert de Fietsersbond een ludieke video. Het leven wordt steeds duurder. Ook de prijs aan de pomp stijgt fors. Met de fiets kan je dus heel wat besparen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Vanaf nu kan je 3-maandelijks fietsnieuws en inspiratie ontvangen in je mailbox! Hoe werkt het? Vul hieronder je mailadres in en klik op "inschrijven". Wij zorgen voor de rest!

Fietsersbond Heusden-Zolder verbindt zich ertoe uw e-mailadres uitsluitend voor de bovenvermelde doeleinden te gebruiken. Het zal in geen geval gebruikt worden voor politieke, commerciële of andere doeleinden.