Putheks ontdekt het Zandloperpad

 

ONLANGS IS DE TRAGE WEG AAN DE ZANDLOPER WEER HEROPEND. HET HEEFT EVEN GEDUURD MAAR GEDULD LOONT.
  
DIT PAD, DAT WE GRAAG HET ZANDLOPERPAD NOEMEN, VERBINDT DE ZANDLOPER MET DE SCHOOTSTRAAT (AAN BLOEMEN MARIS) EN MAAKT DEEL UIT VAN EEN LOKAAL NETWERK VAN PADEN MET 4 INGANGEN. HET LOOPT DOOR EEN WAARDEVOL BOSGEBIED WAAR DE BUURTBEWONER LUDO ELSEN, BETER GEKEND ALS DE VLINDERMAN, AL MEER DAN 10 JAAR MASSA’S TIJD GEÏNVESTEERD HEEFT IN HET ONDERHOUDEN VAN DE PADEN EN HET BOS, AANPLANTINGEN EN HET PLAATSEN VAN BANKEN EN EEN TAFEL.
 
DIT GROENE GEBIED IS VAN GROOT BELANG VOOR DE TOEKOMST DENK MAAR AAN: ONTSPANNING, VERKOELING, WANDELEN EN FIETSEN, BIODIVERSITEIT, WATERHUISHOUDING, VOORKOMEN VAN VERHARDING EN ZOVEEL MEER.
 
DE SENIOREN, DE KLEUTERS VAN DE SCHOOL DE TOVERFLUIT, DE KINDEREN VAN HET BERENHUIS, DE FIETSERSBOND, DE BURGERBEWEGING TOEKOMST TELT EN NATUURLIJK ALLE BUURTBEWONERS ZIJN SUPER BLIJ DAT ZE HIER WEER VAN KUNNEN GENIETEN!

In het nieuws

Internetgazet Heusden Zolder, Nieuws Heusden Zolder, Het Belang van Limburg

Enkele foto’s

4 verschillende ingangen, de trage weg is in het geel aangeduid, zie afbeeldingen onder voor meer info.
Ingang via Schootstraat
Ingang via Hesdinstraat, moeilijk toegankelijk met rolstoel. Er staat een grote eik in het midden van het smalle pad en de ondergrond is niet verhard.
Ingang via Brugstraat, ingang links leidt naar het bos, rechts naar de zandloper. Dit is de meest toegankelijke route voor fiets en rolstoel.
Ingang via Brugstraat langs het treinspoor, enkel te voet toegankelijk, moeilijk toegankelijk voor fietser, niet toegankelijk voor rolstoel.
TAGGED:
Deel Dit Artikel