Kick-off Fietsersbond Heusden-Zolder

Onder grote belangstelling is vanvond in De Kring de Fietsersbond Heusden-Zolder opgericht.
Er tekenden onder meer delegaties van verschillende dorpsraden maar ook van politieke partijen present.
Na de verwelkoming door dorpsraadvoorzitter Julien Maebe en de inleiding door initiatiefnemer Paul Coolen, gaf Sarah Beurms van de Fietsersbond Vlaanderen een uiteenzetting over het opzet en de werking van de organisatie, waarvan Heusden-Zolder de 84ste afdeling wordt.

De Fietsersbond houdt zich bezig met lobbywerk en werkt volgens het STOP-principe waarbij verplaatsingen eerst te voet worden gedaan, dan met de fiets, vervolgens het openbaar vervoer en als het niet anders kan met de auto. De Fietsersbond bepleit de inrichting van fietsstraten, aangepaste verkeerslichten, fietsstallingen, bovenlokale functionele fietsroutenetwerken, fietssnelwegen,

Plaatselijk werk
De lokale afdelingen zijn de basis omdat zij fietsers verenigen en een stem geven, het mobiliteitsbeleid sterk lokaal bepaald wordt en ze kunnen inspelen op problemen en behoeften. Daarvoor kunnen ze aankloppen bij de lokale politici, de politie, ambtenaren en zetelen in adviesraden, ze zetten acties en evenementen op en doen er de communicatie over.

Zo staat op 21 maart weer de nationale applausdag op het programma, ondertussen zal op 11 februari de lokale stuurgroep geïnstalleerd worden. Met het oog daarop bracht Paul Coolen vanavond de aanwezigen rond de tafel om zo ideeën uit te wisselen en een stuurgroep samen te stellen. De eerste fietskoekjes die Johan Snyders van El Parachutero had gebakken werden symbolisch overhandigd aan de eerste ‘fietsers van de week’, Giuseppe Carollo en Thérèse Colemont.

Gerelateerd

Fietsersbond bezoekt fietspaden in Zeeland

De Fietsersbonden Heusden-Zolder en Zonhoven zijn met de firma Ecobeton uit Sint-Truiden de modulaire fietspaden gaan testen in Zeeland.

Door Zolder Centrum rijden is tijdverlies

De Fietsersbond onderzocht hoe lang je er met de wagen over doet van het rond punt (Bloemelingen) tot aan de EGR/Spar (richting autostradebrug): via het centrum Pironlaan/Inakker of via de Bieststraat/Elf Novemberstraat.

Zomerfietstocht 2022 Fietsersbond

Zaterdag 23 Juli organiseerde de Fietsersbond haar 4de zomertocht. Met 65 deelnemers werd het een tocht van 30km langs de trage wegen en over de fietspaden.

Straten met een knip in Zolder

Naar aanleiding van de actie “Knip De Drij Dreven” ging de Fietsersbond op zoek naar voorbeelden van straten die sinds jaren geknipt zijn

Fietsersbond applaudisseert voor de fietsers

Op 3 juni is het Wereld-Fietsdag met daaraan gekoppeld Applausdag voor de fietsers.

Brandstof te duur? Verander van pomp!

Onder het motto “Brandstof te duur? Verander van pomp!” lanceert de Fietsersbond een ludieke video. Het leven wordt steeds duurder. Ook de prijs aan de pomp stijgt fors. Met de fiets kan je dus heel wat besparen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Vanaf nu kan je 3-maandelijks fietsnieuws en inspiratie ontvangen in je mailbox! Hoe werkt het? Vul hieronder je mailadres in en klik op "inschrijven". Wij zorgen voor de rest!

Fietsersbond Heusden-Zolder verbindt zich ertoe uw e-mailadres uitsluitend voor de bovenvermelde doeleinden te gebruiken. Het zal in geen geval gebruikt worden voor politieke, commerciële of andere doeleinden.