Winkelhier, pak je fiets!

De fietsersbond HZ heeft als hoofddoelstelling “Actie 25/25”: tegen 2025 25% minder autoverkeer.

Meer dan 50% van het verkeer is lokaal, minder dan 5 km. Gevolg: druk verkeer, luchtvervuiling, onveiligheid voor fietsers en wandelaars, lawaai…

Onze handelaars hebben het moeilijk door de Coronacrisis, winkelen in de omliggende winkelcentra en de onlineverkoop. Winkelhieren is dus een belangrijke slogan geworden. Welnu, als we nu eens deze 2 combineren: fietsen en winkelhieren? Dan hebben we toch de ideale combinatie!

Een fietser zal niet in Hasselt gaan winkelen maar enkel lokaal. Het zijn zeer trouwe lokale klanten. Er zullen daarbij meer parkeerplaatsen overblijven. Vandaar de slogan: “Winkelhier, pak je fiets!”. Deze campagne wordt opgezet door onze gemeente, de middenstandsraad, fietsersbond én Mobiel21 met “Go with the velo!”.

Het lijkt me dus een uitgelezen kans om het verkeer hierbij in goede banen te leiden: lokaal en met de fiets.

En er zijn ook mooie prijzen te winnen vanaf vandaag tot en met 15 oktober. Je maakt kans op één van de vier GPS-fietscomputers of twee gezinspakketten voor een leuke dag in binnenspeeltuin Tarzan & Jane.

Maak bij je winkelbezoek een foto van jezelf en je fiets voor de etalage. Die stuur je in via het WhatsApp-nummer, 0477 96 48 88. Uit alle inzendingen kiest de jury op 16 oktober de winnaars.

Tip: sla het nummer nu alvast op in je gsm, dan heb je het altijd bij de hand wanneer je met je fiets bij de winkel stopt. Veel succes!

Gerelateerd

Fietsersbond bezoekt fietspaden in Zeeland

De Fietsersbonden Heusden-Zolder en Zonhoven zijn met de firma Ecobeton uit Sint-Truiden de modulaire fietspaden gaan testen in Zeeland.

Door Zolder Centrum rijden is tijdverlies

De Fietsersbond onderzocht hoe lang je er met de wagen over doet van het rond punt (Bloemelingen) tot aan de EGR/Spar (richting autostradebrug): via het centrum Pironlaan/Inakker of via de Bieststraat/Elf Novemberstraat.

Zomerfietstocht 2022 Fietsersbond

Zaterdag 23 Juli organiseerde de Fietsersbond haar 4de zomertocht. Met 65 deelnemers werd het een tocht van 30km langs de trage wegen en over de fietspaden.

Straten met een knip in Zolder

Naar aanleiding van de actie “Knip De Drij Dreven” ging de Fietsersbond op zoek naar voorbeelden van straten die sinds jaren geknipt zijn

Fietsersbond applaudisseert voor de fietsers

Op 3 juni is het Wereld-Fietsdag met daaraan gekoppeld Applausdag voor de fietsers.

Brandstof te duur? Verander van pomp!

Onder het motto “Brandstof te duur? Verander van pomp!” lanceert de Fietsersbond een ludieke video. Het leven wordt steeds duurder. Ook de prijs aan de pomp stijgt fors. Met de fiets kan je dus heel wat besparen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Vanaf nu kan je 3-maandelijks fietsnieuws en inspiratie ontvangen in je mailbox! Hoe werkt het? Vul hieronder je mailadres in en klik op "inschrijven". Wij zorgen voor de rest!

Fietsersbond Heusden-Zolder verbindt zich ertoe uw e-mailadres uitsluitend voor de bovenvermelde doeleinden te gebruiken. Het zal in geen geval gebruikt worden voor politieke, commerciële of andere doeleinden.