Winkelhier, pak je fiets!

Meer dan 50% van het verkeer is lokaal, minder dan 5 km. Gevolg: druk verkeer, luchtvervuiling, onveiligheid voor fietsers en wandelaars, lawaai…

Onze handelaars hebben het moeilijk door de Coronacrisis, winkelen in de omliggende winkelcentra en de onlineverkoop. Winkelhieren is dus een belangrijke slogan geworden. Welnu, als we nu eens deze 2 combineren: fietsen en winkelhieren? Dan hebben we toch de ideale combinatie!

Een fietser zal niet in Hasselt gaan winkelen maar enkel lokaal. Het zijn zeer trouwe lokale klanten. Er zullen daarbij meer parkeerplaatsen overblijven. Vandaar de slogan: “Winkelhier, pak je fiets!”. Deze campagne wordt opgezet door onze gemeente, de middenstandsraad, fietsersbond én Mobiel21 met “Go with the velo!”.

Het lijkt me dus een uitgelezen kans om het verkeer hierbij in goede banen te leiden: lokaal en met de fiets.

En er zijn ook mooie prijzen te winnen vanaf vandaag tot en met 15 oktober. Je maakt kans op één van de vier GPS-fietscomputers of twee gezinspakketten voor een leuke dag in binnenspeeltuin Tarzan & Jane.

Maak bij je winkelbezoek een foto van jezelf en je fiets voor de etalage. Die stuur je in via het WhatsApp-nummer, 0477 96 48 88. Uit alle inzendingen kiest de jury op 16 oktober de winnaars.

Tip: sla het nummer nu alvast op in je gsm, dan heb je het altijd bij de hand wanneer je met je fiets bij de winkel stopt. Veel succes!

Deel Dit Artikel