Fietsteller telt de fietsers op het routeke

Het Limburgs provinciebestuur en de fietsersbond Heusden-Zolder hebben alvast één gemeenschappelijke doelstelling : meer mensen op de fiets krijgen !

Om het fietsgebruik te monitoren plaatste de provincie tot op heden een netwerk van 9 fietstellers , waarvan het meest recente exemplaar langs het kolenspoor of “het routeke”. De teller registreert het dag aantal en uiteraard het totale aantal fietsers dat passeert op de fietssnelweg F752.

De provincie koos deze locatie aan de Meylandtlaan omwille van de belangrijke schakel tussen fietssnelwegen F75 (Kolenspoor) en de F5 (Albertkanaalroute). Sedert de installatie  registreerde het toestel, ondanks het slechte weer al 1536 fietsers ! De fietsersbond is voorstander van het datanetwerk en hoopt op die manier nog een betere kijk te krijgen op het fietsgebruik in Heusden-Zolder.

Gerelateerd

Fietsersbond bezoekt fietspaden in Zeeland

De Fietsersbonden Heusden-Zolder en Zonhoven zijn met de firma Ecobeton uit Sint-Truiden de modulaire fietspaden gaan testen in Zeeland.

Door Zolder Centrum rijden is tijdverlies

De Fietsersbond onderzocht hoe lang je er met de wagen over doet van het rond punt (Bloemelingen) tot aan de EGR/Spar (richting autostradebrug): via het centrum Pironlaan/Inakker of via de Bieststraat/Elf Novemberstraat.

Zomerfietstocht 2022 Fietsersbond

Zaterdag 23 Juli organiseerde de Fietsersbond haar 4de zomertocht. Met 65 deelnemers werd het een tocht van 30km langs de trage wegen en over de fietspaden.

Straten met een knip in Zolder

Naar aanleiding van de actie “Knip De Drij Dreven” ging de Fietsersbond op zoek naar voorbeelden van straten die sinds jaren geknipt zijn

Fietsersbond applaudisseert voor de fietsers

Op 3 juni is het Wereld-Fietsdag met daaraan gekoppeld Applausdag voor de fietsers.

Brandstof te duur? Verander van pomp!

Onder het motto “Brandstof te duur? Verander van pomp!” lanceert de Fietsersbond een ludieke video. Het leven wordt steeds duurder. Ook de prijs aan de pomp stijgt fors. Met de fiets kan je dus heel wat besparen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Vanaf nu kan je 3-maandelijks fietsnieuws en inspiratie ontvangen in je mailbox! Hoe werkt het? Vul hieronder je mailadres in en klik op "inschrijven". Wij zorgen voor de rest!

Fietsersbond Heusden-Zolder verbindt zich ertoe uw e-mailadres uitsluitend voor de bovenvermelde doeleinden te gebruiken. Het zal in geen geval gebruikt worden voor politieke, commerciële of andere doeleinden.