Fietsteller telt de fietsers op het routeke

Het Limburgs provinciebestuur en de fietsersbond Heusden-Zolder hebben alvast één gemeenschappelijke doelstelling : meer mensen op de fiets krijgen !

Om het fietsgebruik te monitoren plaatste de provincie tot op heden een netwerk van 9 fietstellers , waarvan het meest recente exemplaar langs het kolenspoor of “het routeke”. De teller registreert het dag aantal en uiteraard het totale aantal fietsers dat passeert op de fietssnelweg F752.

De provincie koos deze locatie aan de Meylandtlaan omwille van de belangrijke schakel tussen fietssnelwegen F75 (Kolenspoor) en de F5 (Albertkanaalroute). Sedert de installatie  registreerde het toestel, ondanks het slechte weer al 1536 fietsers ! De fietsersbond is voorstander van het datanetwerk en hoopt op die manier nog een betere kijk te krijgen op het fietsgebruik in Heusden-Zolder.

Gerelateerd

Procedure fietsen in groep

Fietsen in schoolverband biedt tal van voordelen voor zowel leerlingen als de gemeenschap in zijn geheel. Het is een duurzame manier van vervoer die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van jongeren. Door te kiezen voor de fiets in plaats van de auto, wordt er minder CO2-uitstoot geproduceerd en wordt er bijgedragen aan een schonere en gezondere omgeving.

Fietsersbond neemt deel aan campagne Mooimakers

De zwerfvuilcampagne MOOIMAKERS van Limburg.net is voor de fietsersbond de geschikte gelegenheid om bij te dragen aan een proper straatbeeld.

Fietsersbond bezoekt fietspaden in Zeeland

De Fietsersbonden Heusden-Zolder en Zonhoven zijn met de firma Ecobeton uit Sint-Truiden de modulaire fietspaden gaan testen in Zeeland.