Beveiligd: Evaluatie van de fietsstraten in Zolder-centrum

De fietsersbond is erg tevreden met de fietsstraten in Zolder-centrum. Na de wegenwerken in het kader van Groen Hart voor Zolder worden de Dekenstraat, Dorpsstraat en Molenstraat nog toegevoegd aan de fietszone. Dit creëert een veilige fietsomgeving, zeker voor de schoolkinderen van basisscholen 't Molenholleke, De Leerplaneet en Daltonschool. Het autoverkeer kan vlot richting autostrade verlopen via de Bietsstraat/Elfnovemberstraat.

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om dit te kunnen bekijken:

Vorig artikel

Gerelateerd

Evaluatie van de herinrichting van de N729

De herinrichting van gewestweg N729, gedeelte Terlaemenlaan en in het bijzonder de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad is de aanleiding voor de fietsersbond om te focussen op de ingrepen vanuit het standpunt van de fietser.

Dossier: Zolder-Centrum – invoeren van één grote fietszone

Klik hier indien het bestand niet zichtbaar is of klik op de downloadknop:Download

Dossier: Omgeving Kerk Heusden Dorp

De auto neemt nog steeds het leeuwendeel van de openbare ruimte van Heusden Dorp in. Er is te weinig ruimte voor de fietser, voetganger en...

Dossier: Groene boulevard. Heuvel – Schans: het kan anders!

De straten Heuvelstraat, Halbeekstraat, Schansstraat en Kleuterweg vormen een ronde met in het midden de Halbeekvallei (natuurgebied). Ze zijn voor de actieve weggebruiker (fietsers, voetgangers, personen met een handicap) erg onveilige wegen. Er is geen fietspad, nauwelijks een voetpad en er wordt te snel gereden.

Dossier: Zolderseweg – Schootstraat

Het kruispunt Zolderseweg/Schootstraat is gevaarlijk. Op deze drukke scholenfietsroute worden voorrangsregels niet correct toegepast. Vooral niet door fietsers. Een duidelijke oversteekplaats voor fietser, voetganger en rolstoelgebruiker ontbreekt. De verwarring die hierdoor ontstaat zorgt voor gevaarlijke situaties. Bovendien verhindert de geldende snelheidslimiet van 70 km/u een veilige oversteek.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Vanaf nu kan je 3-maandelijks fietsnieuws en inspiratie ontvangen in je mailbox! Hoe werkt het? Vul hieronder je mailadres in en klik op "inschrijven". Wij zorgen voor de rest!

Fietsersbond Heusden-Zolder verbindt zich ertoe uw e-mailadres uitsluitend voor de bovenvermelde doeleinden te gebruiken. Het zal in geen geval gebruikt worden voor politieke, commerciële of andere doeleinden.