Zwerfvuil rond zitbanken langs het fietsroutenetwerk.

Voeg een reactie toe
Resultaat van een opruimactie.

Langs het fietsroutenetwerk tussen Helzold en het kanaal staan 2 van deze banken ter hoogte van de Zolderseweg. Het probleem daar is het vele zwerfvuil, vooral drankblikjes maar ook etensresten. Enkele weken geleden hebben vrijwilligers van de Fietsersbond en de Dorpsraad Heusden al het afval nog opgeruimd maar daar is momenteel weinig meer van te merken.

Lost een straatvuilnisbak het probleem niet op?

Je zou een straatvuilnisbak kunnen plaatsen naast de zitbanken om dit probleem aan te pakken maar dat prikkelt niet voldoende om deze te gebruiken. Afval ligt dan nog steeds overal behalve in de vuilnisbak.

Omdat het overgrote deel van het afval vooral uit drankblikjes bestaat zou een blikvanger op een grotere afstand van de zitbanken een optie zijn, alhoewel ze al wat achterhaald zijn en sommige gemeenten het nut er niet altijd van inzien kan dit toch een grotere uitdaging vormen om hier gebruik van te maken: al fietsend je blikje in de blikvanger mikken.

De oplossing is veel eenvoudiger.

Neem een eigen tas of een hervulbaar waterflesje mee en laat geen afval achter, maar dat vraagt weer een mentaliteitswijziging en dat pas je niet zomaar aan.

 

Deel Dit Artikel
Laat een reactie achter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *