Fietsveiligheid Valentinusstraat gegarandeerd met gloednieuw asfalt!

Voeg een reactie toe

Onlangs stond het nog in de krant: verschillende wegen in onze gemeente krijgen een nieuwe asfaltlaag. Eén weg viel daarbij op vanwege de meerdere fietsongevallen die er de afgelopen jaren zijn gemeld: de Valentinusstraat.

melding in 2021 via facebook

Drie jaar geleden zorgden gaten in het wegdek van de Valentinusstraat voor een fietsongeval, waarbij zelfs een ambulance ter plaatse moest komen.

Na een melding van de fietsersbond dichtte Team Werkplaats van de Gemeente de gaten snel, maar dit was slechts een tijdelijke oplossing. In totaal waren er al 31 gaten gedicht, wat wees op een structureel probleem. Het wegdek bleef oneffen en fietsers haalden bergafwaarts hoge snelheden (tot 35 km/u). Dit verhoogde het risico op nieuwe ongevallen aanzienlijk.

lappendeken van herstelde gaten

Na meerdere meldingen besloot Team Leefomgeving van de gemeente om de hele weg aan te pakken. De oude, poreuze asfaltlaag zou vervangen worden door een nieuw, stevig exemplaar.

Na geduldig wachten is het eindelijk zover: de helling heeft een gloednieuwe asfaltlaag gekregen! De gaten en oneffenheden zijn verdwenen, waardoor fietsers nu vlotter en veiliger bergafwaarts kunnen rijden.

Let op: Door de gladde ondergrond bereik je nu sneller hoge snelheden in de helling richting Halstraat. Tijdig remmen is dus essentieel!

Geniet van de rit!

Een dikke duim voor Team Werkplaats voor hun snelle interventies en Team Leefomgeving voor het realiseren van deze permanente oplossing.

Deel Dit Artikel
Laat een reactie achter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *