Veilig woon-schoolverkeer

In afwachting van de realisatie van het gemeentelijk Route2school project wil de fietsersbond Heusden-Zolder een bijdrage leveren aan een veilig(er) woon-schoolverkeer.

Op 6, 8 en 9 oktober informeert ze alle eerstejaars van het SFC ter plaatse over de verkeerssituatie op 5 kruispunten in de onmiddellijke schoolomgeving. Bovendien breidde de fietsersbond haar actieterrein uit door te investeren in hard- en software om veilige schoolroutes in beeld te brengen.

Op eenvoudige vraag van ouders en/of scholen verstrekt de fietsersbond advies over de veiligste route(s) die een student kan nemen voor de woon-schoolverplaatsing. De trajecten worden gefilmd, van verkeersadvies voorzien en aan ouders aangeboden. Eén van de doelstellingen van de fietsersbond Heusden-Zolder is om het autogebruik tegen 2025 te verminderen met 25%.De fiets is het meest duurzaam vervoermiddel en de beste garantie op een coronavrije woon-schoolverplaatsing in tegenstelling tot auto of bus.

Jos Moons en Danny Wendelen van de fietsersbond heusden-Zolder gingen voor de dochter van Hilde op zoek naar de veiligste fietsroutes vanaf de Schaapsweg tot het Sint-Franciscollege in Heusden. Wenst u ook advies over de veiligste fietsroute naar school voor uw kind(eren)? Vraag het aan ons en wij helpen u graag verder!

Gerelateerd

Fietsersbond bezoekt fietspaden in Zeeland

De Fietsersbonden Heusden-Zolder en Zonhoven zijn met de firma Ecobeton uit Sint-Truiden de modulaire fietspaden gaan testen in Zeeland.

Door Zolder Centrum rijden is tijdverlies

De Fietsersbond onderzocht hoe lang je er met de wagen over doet van het rond punt (Bloemelingen) tot aan de EGR/Spar (richting autostradebrug): via het centrum Pironlaan/Inakker of via de Bieststraat/Elf Novemberstraat.

Zomerfietstocht 2022 Fietsersbond

Zaterdag 23 Juli organiseerde de Fietsersbond haar 4de zomertocht. Met 65 deelnemers werd het een tocht van 30km langs de trage wegen en over de fietspaden.

Straten met een knip in Zolder

Naar aanleiding van de actie “Knip De Drij Dreven” ging de Fietsersbond op zoek naar voorbeelden van straten die sinds jaren geknipt zijn

Fietsersbond applaudisseert voor de fietsers

Op 3 juni is het Wereld-Fietsdag met daaraan gekoppeld Applausdag voor de fietsers.

Brandstof te duur? Verander van pomp!

Onder het motto “Brandstof te duur? Verander van pomp!” lanceert de Fietsersbond een ludieke video. Het leven wordt steeds duurder. Ook de prijs aan de pomp stijgt fors. Met de fiets kan je dus heel wat besparen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Vanaf nu kan je 3-maandelijks fietsnieuws en inspiratie ontvangen in je mailbox! Hoe werkt het? Vul hieronder je mailadres in en klik op "inschrijven". Wij zorgen voor de rest!

Fietsersbond Heusden-Zolder verbindt zich ertoe uw e-mailadres uitsluitend voor de bovenvermelde doeleinden te gebruiken. Het zal in geen geval gebruikt worden voor politieke, commerciële of andere doeleinden.