Veilig woon-schoolverkeer

Op 6, 8 en 9 oktober informeert ze alle eerstejaars van het SFC ter plaatse over de verkeerssituatie op 5 kruispunten in de onmiddellijke schoolomgeving. Bovendien breidde de fietsersbond haar actieterrein uit door te investeren in hard- en software om veilige schoolroutes in beeld te brengen.

Op eenvoudige vraag van ouders en/of scholen verstrekt de fietsersbond advies over de veiligste route(s) die een student kan nemen voor de woon-schoolverplaatsing. De trajecten worden gefilmd, van verkeersadvies voorzien en aan ouders aangeboden. Eén van de doelstellingen van de fietsersbond Heusden-Zolder is om het autogebruik tegen 2025 te verminderen met 25%.De fiets is het meest duurzaam vervoermiddel en de beste garantie op een coronavrije woon-schoolverplaatsing in tegenstelling tot auto of bus.

Jos Moons en Danny Wendelen van de fietsersbond heusden-Zolder gingen voor de dochter van Hilde op zoek naar de veiligste fietsroutes vanaf de Schaapsweg tot het Sint-Franciscollege in Heusden. Wenst u ook advies over de veiligste fietsroute naar school voor uw kind(eren)? Vraag het aan ons en wij helpen u graag verder!

TAGGED:
Deel Dit Artikel