Fietser van de week: Hans Zegers

Hans woont in Bloemelingen (straat) te Zolder. Hans koos er anderhalf jaar geleden bewust voor om zijn job in Brussel op te geven voor werk korter bij huis. Sindsdien rijdt hij dagelijks met de fiets heen en terug naar het provinciehuis in Hasselt, door weer en wind.

Zijn vorige baas, voormalig minister voor Mobiliteit Ben Weyts, hield steevast een pleidooi om niet alleen te fietsen in het weekend maar ook tijdens de week. Hans is enorm tevreden dat hij nu zelf de daad bij het woord kan voeren.

Met zijn speed pedelec haalt hij weliswaar hoge snelheden, steeds houdt hij rekening met de aanwezigheid van de andere weggebruikers. Veiligheid boven alles!

“Een hele verademing”, volgens Hans. “Fietsen geeft je enorm gevoel van vrijheid en het stelt je in staat om twee maal per dag je hoofd leeg te maken. Bovendien ben ik even snel op mijn werk als wanneer ik zou kiezen voor de wagen. Het is trouwens een goede zaak dat elektrisch fietsen meer en meer wordt gekoppeld aan het sportief fietsen en dat het niet alleen maar iets is voor oudere mensen.”

Volgens Hans zouden nog veel meer mensen de mensen de fiets kunnen gebruiken voor het woon-werk verkeer, zeker nu het mooier weer is en de dagen langer zijn. Pas door het eens te proberen ervaren mensen pas welke voordelen fietsen naar het werk heeft.

Mensen weten vaak ook niet eens dat er heel wat fietsinfrastructuur aanwezig is om veilig te fietsen naar Hasselt. Hans heeft zelf twee voorkeursroutes: eentje door het groen voor als de zon schijnt, en eentje langs de Kempische Steenweg voor als het snel moet gaan. En eens in Hasselt is het mooi meegenomen dat de drukke verkeersaders allemaal ondertunneld zijn voor fietsers.

Hans is zelf grote pleitbezorger om ook in onze eigen gemeente meer mensen op de fiets te krijgen. “Het is alvast positief om te vernemen dat het gemeentebestuur binnenkort met een fietsbeleidsplan zal komen. Als gemeenteraadslid zal ik er echter voor zorgen dat het ambitieniveau van onze gemeente op dit vlak hoog genoeg ligt”.

Gerelateerd

Fietser vd week: Santo

Santo woont in de Dennenweg. Hij heeft er bewust voor gekozen geen auto te bezitten en doet daarom alles in de buurt met de fiets:...

Fietsers vd week: Ronny en Lucienne Vanlook

Ronny en Lucienne werken samen al meer dan 70 jaar in het ziekenhuis SFZ. Zij komen dag in dag uit met de fiets. Zij zijn...

Fietser vd week: Ivo Swenters

Ivo is reeds meer dan 20 jaar leerkracht LO aan het SFC. Hij woont in Dilsen-Stokkem en kocht een speedbike waardoor hij de 38 km...

Fietser vd week: Antonio Tuand

Antonio tuiniert mee met de Dorpstuintjes in Heusden. Hij knutselde zijn bakfiets zelf in elkaar zodat hij bijna alles kan transporteren. Hierdoor doet hij al...

Fietsers vd week: de turndames van Zolder

Maggy, vrouw van Jef Broux (stuurgroep Fietsersbond), gaat elke dinsdag met een groep dames turnen in de Sporthal van Zolder. Zij vinden het normaal dat...

Fietser vd week: Matthias van der Meer

Fietser van de week is Matthias van der Meer. Hij woont in de Sint Jozefsstraat en als die wordt omgevormd tot tijdelijke fietsstraat, rijdt hij daar rond...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Vanaf nu kan je 3-maandelijks fietsnieuws en inspiratie ontvangen in je mailbox! Hoe werkt het? Vul hieronder je mailadres in en klik op "inschrijven". Wij zorgen voor de rest!

Fietsersbond Heusden-Zolder verbindt zich ertoe uw e-mailadres uitsluitend voor de bovenvermelde doeleinden te gebruiken. Het zal in geen geval gebruikt worden voor politieke, commerciële of andere doeleinden.