Fietsersbond en school De Linde zetten traditie voort met verkeersweek en begeleide fietstochten.

Tijdens de verkeersweek in oktober 2023 organiseerde de Fietsersbond Heusden-Zolder een reeks fietsevenementen in samenwerking met basisschool De Linde. Net als het succesvolle evenement van vorig jaar, stond ook dit jaar het aanleren van veilig fietsen en het uitvoeren van kleine herstellingen centraal.

Voeg een reactie toe

Op woensdag leerden de leerlingen tijdens verschillende fietsparcours de kneepjes van het fietsen in groep. Onder begeleiding van Jos, Mark en Jef oefenden ze behendigheid en veiligheid. De dag erna volgde een fietstocht naar kampplaats De Duinen bij Koersel fonteintje, waar de 30 leerlingen samen met Jef en Els van de Fietsersbond naartoe fietsten. Ondanks een paar valpartijen — die gelukkig zonder grote gevolgen bleven — verliep de tocht vlekkeloos. Jef zorgde onderweg voor technische herstellingen om de leerlingen veilig heen en terug te begeleiden.

Lees verder onder de foto’s

Vrijdag stond er opnieuw een fietstocht op het programma, ditmaal naar Molenheide, met begeleiding van Jef en Mark.

Met deze activiteiten blijven de Fietsersbond en De Linde inzetten op verkeersveiligheid en het ontwikkelen van fietsvaardigheden bij jonge kinderen, een traditie die jaarlijks wordt voortgezet.

Deel Dit Artikel
Laat een reactie achter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *