43. Sint-Jobstraat, bladeren op fietspad.

Opeenhoping van bladeren op het fietspad over een afstand van 50 meter. De eerste melding bij het AWV werd gedaan op 19 Maart. Reactie van het AWV op 24 Maart dat ze de verantwoordelijke wegentoezichter op de hoogte hebben gebracht die dit ter plaatse zal komen bekijken. Op 7 April was het fietspad nog niet geborsteld en werd een nieuwe melding naar het AWV gedaan. Op 17 April was nog steeds geen actie ondernomen en de melding van 7 April bleef onbeantwoord.

Er zijn risico’s op valpartijen door:

  1. het niet kunnen inschatten waar het fietspad eindigt (zie laatste foto), het fietspad sluit niet aan tegen de betonnen wand, de strook met los zand is niet zichtbaar door de bladeren.
  2. afval wat onder de bladeren terecht kan komen (bv drankblikjes).
  3. een glad fietspad door de bladeren als het regent.

Update 190421, antwoord van AWV

“De veegbeurt is opgenomen in onze planning. Wij kunnen u nog geen uitvoeringsdatum meegeven.
We nemen enkel onmiddellijk actie als de verkeersveiligheid in het gedrang komt door de gevallen bladeren, dit is hier niet het geval.
Komt de verkeersveiligheid niet meteen in het gedrang? Dan passeren we op deze locatie bij onze volgende veegbeurt die nu opgenomen is inde planning. Fietspaden borstelen we vier tot zes keer per jaar, waarvan ook één keer na de bladval.”

070421: 2,5 week na de eerste melding is er nog steeds geen actie ondernomen, de sneeuwval heeft er nu een gladde smurrie van gemaakt.
170421: nog steeds niet geborsteld
Het fietspad sluit niet aan tegen de betonnen rand, door de bladeren is de rand van het fietspad niet zichtbaar.

Gerelateerd

74. Kloosterstraat, zandophoping

Slechte staat van de weg door zandophoping en slechte asfalt. Volg alle meldingen hier op.

75. Grauwzustersstraat, ontoereikende signalisatie bij werken op fietspad.

Werken op het fietspad ter hoogte van Grauwzustersstraat 13 veroorzaken gevaar voor schoolgaande fietsers. De signalisatie der werken in ontoereikend. Volg alle meldingen hier op.

77. Obbeekstraat, gat in wegdek

Gat in wegdek ter hoogte van 102 vormt een gevaar voor fietsers. Volg alle meldingen hier op.

78. Westlaan; fietspad op scholenroute is overgroeid door struikgewas.

Fietspad op scholenroute is overgroeid door struikgewas. Volg alle meldingen hier op.

76. Grauwzusterstraat, Gras bedekt 1/3 van het fietspad.

Gras bedekt 1/3 van het fietspad, dit is langs een drukke scholenfietsroute. het gras moet daar volledig verwijderd worden op de klinkers zodat de volledige...

72. Mijnwerkerslaan: bermbegroeiing neemt de helft van het fietspad in beslag.

De bermbegroeiing in de mijnwerkerslaan tegenover de schacht neemt de helft van het fietspad in beslag (zie foto boven). Tegenover het bedrijf Preton is het...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Vanaf nu kan je 3-maandelijks fietsnieuws en inspiratie ontvangen in je mailbox! Hoe werkt het? Vul hieronder je mailadres in en klik op "inschrijven". Wij zorgen voor de rest!

Fietsersbond Heusden-Zolder verbindt zich ertoe uw e-mailadres uitsluitend voor de bovenvermelde doeleinden te gebruiken. Het zal in geen geval gebruikt worden voor politieke, commerciële of andere doeleinden.