Wist dat meer de 50 % van het autoverkeer in onze gemeente zuiver lokaal is? Een boodschap, familiebezoek of vergadering.

Wist je dat Limburgers kampioenen zijn in recreatief fietsen. Functioneel fietsen wordt de uitdaging.

Wist je dat je al fietsend veel meer verbonden bent met mens en natuur? Stel je eens voor dat we met zijn allen korte afstanden van minder dan 5km zouden fietsen of wandelen: zuivere lucht, gezonder en veiliger!

Dankzij een samenwerking van de 7 dorpsraden en de gemeente hebben we meer dan 200 km Trage Wegen in kaart gebracht. Deze worden stilaan geherwaardeerd. We hebben ook vele goede fietspaden en het fameuze knooppunten netwerk. Onze gemeentelijke dienst mobiliteit maakt van fietsen een prioriteit. Kansen genoeg dus.

De Fietsersbond Heusden-Zolder lanceerde daarom de “Actie 25/25”, tegen 2025 25% minder autoverkeer. Ook jij kan hier het verschil maken!

Wat kan je zelf doen? Word lid, doe een gift of word actief. Bedankt!

 

Meer info?

Onze voorzitter Paul beantwoordt al je vragen! Stuur een mail naar heusden-zolder@fietsersbond.be of bel naar 0477 35 36 14

Word actief

Jij kan het verschil maken! Stuur je voorstel of idee via mail door naar ons.

Word lid

Als lid van de fietsersbond krijg je tal van voordelen. Je versterkt de kracht van de fietslobby!

Doe een gift

Steun het fietsbeleid van de Fietsersbond. Je ontvangt een fiscaal attest.

onze stuurgroep

Wij zijn druk bezig met al de leden van onze stuurgroep in beeld te brengen, hieronder vind je al een voorlopig overzicht dat in de komende weken nog zal aangevuld worden. Wil je graag deel uitmaken van deze toffe groep ? Laat het ons weten via heusden-zolder@fietsersbond.be en maak mee het verschil in jouw buurt.

Paul Coolen

“Mijn droom? Een wereld met minder auto’s, minder vervuiling, minder lawaai en ook veiliger. Een wereld met veel meer fietsers en wandelaars, deugddoend voor ons allen. Vandaar “actie 25/25”, tegen 2025 25% minder autoverkeer. Doe je mee?”

Robie Put

Jef Broux

Mark Loenders

Ludo Steemans

Danny Wendelen

Ellen Haenen

Fons Caubergs

Dirk Meyers

Jozef Moons

Julien Maebe

Griet Luyckx

Philippe De Pauw